Novi, suvremeni mikroskopi kupljeni su za Očni odjel i Odjel za uho, grlo nos čiji su šefovi dr. Ante Ercegović i Damir Milaković rekli da su i do sad imali mikroskope, no sad su dobili najnovije uređaje s najboljom optikom potrebnom kod operacijskih zahvata

Oba su mikroskopa danas montirana i odmah su spremna za upotrebu. – Operacije oka, pogotovo mrene su nezamislive bez mikroskopa, a ovim uređajem dobili smo trenutno najsuvremeniji mikroskop iznimno važan u našem poslu – kazao je dr. Ercegović. Ističe kako je cilj da Očni odjel, odnosno operacije katarakte ostanu brend po kojom je šibenska Opća bolnica poznata u cijeloj Hrvatskoj.

– Obavimo do 1.200 operacija mrena godišnje, po čemu smo odmah iza kliničkih bolnica prvi u zemlji. S ponosom mogu kazati da sad imamo i dovoljan broj operatera koji će nastaviti ono što smo mi, stariji započeli tako da nam je novi mikroskop koji omogućava da operaciju, uz operatera, prati i asistent itekako bio nužan – zaključio je dr. Ercegović.

Mikroskop nužan za operacije dobili su i na Odjelu za uho, grlo nos čiji šef dr. Damir Milaković da je njihov stari uređaj čak i od njega stariji. – Naravno da nam je i on služio, iako je njegova mehanika potpuno dotrajala, ali optika koju sad imamo je neusporedivo bolja odnosno jasnija. Stari mikroskop poslužit će za ambulantne preglede jer je novi namijenjen za operacije, većinom endo laringološke, a kupili smo uređaj koji se može nadograđivati. Značajan je i jer su komande ručne i nožne –pojasnio je dr. Milaković.

Dr. Ante Županović, sanacijski upravitelj šibenske bolnice kaže da su novi mikroskopi bili nužni jer je s njima kompletirana oprema koja je ranije nabavljena za ta dva odjela. – Na redu je kupnja lasera za destrukciju kamenaca na odjelu urologije – najavio je dr. Županović.