Na Odjelu šibenske kirurgije u sljedeća će dva dana novim laserom tretirati 29 kirurških pacijenata, a riječ je najsuvremenijem uređaju kojeg je kirurgiji na šestomjesečno besplatno korištenje ustupila njemačka tvrtka Biolitec čiji laser već pet godina također koriste kirurzi šibenske bolnice

– Novi laserski uređaj dobili smo zbog dosadašnje uspješne  suradnje na  šestomjesečno  besplatno  korištenje, a omogućit će nam izvođenje dodatnih laserskih  operacijskih  zahvata,  tako da ćemo, osim dosadašnjeg  laserskog  tretmana  proširenih  vena, hemoroida, fistula, na  još puno bolji i lakši način moći rješavati i brojne dermatološko kirurške probleme, kao i  neke  od  kompliciranih abdominalnih  i  uroloških  zahvata – kazao je šef šibenske Kirurgije dr. Vinko Alfier s kojim smo se danas zajedno u sali uvjerili u sofisticiranost lasera u primjeni kod uklanjanja vena.

Ružne kapilare na oči su nestajale pod laserom kojim su upravljali dr. Alfier i dr. Manfred  Kistnera, predstavnik firme Biolitec Njemačka. Pacijentica je bila cijelo vrijeme budna, komunicirala s liječnicima i vašim reporterima ističući kako osjeća samo peckanje dok je zahvat trajao, a riječ je o svega petnaestak minuta.

Zamjenik stečajnog upravitelja šibenske Opće bolnice dr. Marin Paić, inače urolog, kazao je da je krajnji cilj bolnice nabaviti novi laser zbog visokog standarda liječenja i oporavka pacijenata.

– Ovaj laser pruža velike mogućnosti liječenja ne samo u kirurgiji nego i u drugim medicinskim granama kao što su ginekologija, dermatologija, urologija i kanimo ga koristiti na svim tim odjelima i tako pružiti pacijentima suvremeno liječenje te olakšati operaterima zahvate. Sigurno je da nabavka i ovog, ali i drugih suvremenih uređaja bolje pozicionira šibensku bolnicu na tržištu – istaknuo je dr. Paić.